heinäkuu 25, 2010   |   Johanna Alho/SGL

SM mitalistit, takarivissä hopeaa Tapio Pulkkanen, pronssia Mikael Salminen, hopeaa Annika Nykänen, edessä mestarit Miro Veijalainen ja Sanna Nuutinen.

sanna nuutinen naisten mestari

Lyöntipelin SM-kisat saatiin tänään päätökseen Master Golfin Master-kentällä Espoossa. Naisten puolella mestaruuden vei kisaa alusta asti johtanut Keimola Golfin Sanna Nuutinen. 19-vuotias Nuutinen voitti tänä kesänä myös alle 21-vuotiaiden lyöntipelimes-taruuden, joten voittopuhe tuli tänään pidettyä suorastaan rutiinilla. ”Kyllä tämä kisa tuntui voitolta ihan alusta saakka, eikä mennyt tiukaksi oikeastaan missään vaiheessa, nautin jokaisesta lyönnistä, sillä lähden pian USA:n opiskelemaan ja tämä oli toiseksi viimeinen kilpailuni Suomessa”, kertoi yhteistuloksen +3 pelannut Nuutinen.

Yliopistoon Yhdysvaltoihin tänä syksynä suuntaavan Nuutisen perässä seuraavat sijat menivät Espoon Golfseuran Annika Nykäselle (+14) ja Aulangon Golfklubin Minna Vuorenpäälle (+19). Viime vuoden mestari,
Nokia River Golfin Elina Nummenpää jäi tällä kertaa viidenneksi (+22).

Miehissä tiukka taisto EM-edustajien kesken

Miesten puolella kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen (kenttäennätys 63) turvin kisan alusta saakka pitänyt Viipurin Golfin Miro Veijalainen sai tehdä päätöspäivänä täyden päivätyön mestaruutensa eteen. Veijalaisen tavoin reilun viikon kuluttua käynnistyviin EM-kilpailuihin osallistuva Kymen Golfin Tapio Pulkkanen kävi Veijalaisen kanssa tiukan taiston, mutta hävisi lopulta kahden lyönnin erolla.

Veijalaisen kokonaistulos oli -5 ja Pulkkasen puolestaan -3. ”Ei harmita yhtään niin paljon kuin viime vuonna, alan kai jo tottua tähän”, totesi myös viime vuonna hopealle pelannut kotkalainen Tapio Pulkkanen.

”Tänään oltiin Tapion kanssa sopivissa määrin huonoja ja hyviä ja oma etumatkani onneksi säilyi”, kuvaili päivää uransa ensimmäisen miesten lyöntipelin SM-kullan voittanut lappeenrantalainen Veijalainen.

”Puoleenväliin saakka kierros sujui ihan mukavasti ja ajatukset pysyivät hyvin kasassa. Lopussa tuli sitten hieman liikaa seurattua muiden tekemisiä”,
Veijalainen jatkoi.

Kärkikaksikon takana käytiin tiukka kamppailu kolmannesta sijasta. Jännitystä lisäsi entisestään se, että molempien pronssimitalissa kiinni olleiden pelaajien sukunimi oli Salminen. Veljeksistä vanhempi, Mikael,veti pidemmän korren pelaamalla päätöskierroksen tulokseen 71lyöntiä. Veljeksistä nuorempi, Tuomas, joutui tyytymään päätöskierroksella tulokseen 80 ja jäi veljensä taakse, vaikka molempien yhteistulokseksi