Golfkausi 2014

Kaudella pelataan Challenge Touria ja EM-kisoja

Vacon Openin talous turvattu

"Kumppanuusmyynnissä on saavutettu taso, jolla kilpailun kannattavuus on turvattu", sanoo Vacon Openin kumppanuusmyynnistä vastaavan Sponsvision Europen toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Vuoden suurin Suomessa pelattava golfkilpailu, Vacon Open, pelataan Hyvinkään Kytäjä Golfin kentällä 14.–17. elokuuta 2014. Tapahtuman järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa ja kilpailun siirtäminen viime vuotta myöhempään ajankohtaan on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi.

Kilpailun uusi pääsponsori on taajuusmuuttajavalmistaja Vacon. Helsingin pörssin päälistalla noteerattu Vacon solmi kilpailun promoottorien, Suomen Golfliiton ja Sponsvision Europen, kanssa yhteistyösopimuksen, jolla se sai oikeuden European Challenge Tour -osakilpailun nimeen. Vaconin lisäksi kilpailu on houkutellut mukaan runsaasti muita yrityskumppaneita.

"Kumppanuusmyynnissä on saavutettu taso, jolla kilpailun kannattavuus on turvattu", sanoo Vacon Openin kumppanuusmyynnistä vastaavan Sponsvision Europen toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Vacon Openin uudessa konseptissa on korostunut yrittäjyysteema, josta on tarkoitus tehdä pysyvä perinne. Kilpailusta on tarkoitus rakentaa yrittäjien ja päättäjien kohtaamispaikka.

"Yrittäjyysteema on ollut meille erinomainen myyntivaltti. Kilpailun kumppaneina on useita yrittäjille palveluita tarjoavia yrityksiä, jotka ovat kokeneet saavansa sijoitukselleen konkreettista vastinetta", Esa Honkalehto sanoo.

Vacon Open pelataan tänä vuonna Kytäjän South East -kentällä, jolla kilpailu pelattiin myös vuonna 2012. Viime vuonna peliareenana toimi Kytäjän toinen 18-reikäinen kenttä North West.

Vacon Open on osa European Challenge Touria, joka on Euroopan korkeimman ammattilaisgolf- kiertue European Tourin haastajakiertue. Challenge Tourin kilpailuissa jaetaan miesten maailmanlistan pisteitä, ja siten kilpailu vaikuttaa myös tulevaan olympiarankingiin. Vacon Openin palkintopotti on 170 000 euroa.

Tapahtuman yleisöpalveluita parannetaan tänä vuonna entisestään. Huippugolfin seuraamisen lisäksi yleisölle on luvassa myös muuta viihdykettä ja alueelle rakennetaan uusia myyntipisteitä. Kilpailu on kaikelle yleisölle avoin eikä tapahtumaan ole pääsymaksua.

EM-kilpailut Linna Golfissa

Miesten joukkuekilpailut pidetään Linna Golfissa heinäkuun 8-11.7.2014.

Maanantaina on juhlavat avajaiset Hämeenlinnan torilla ja varsinaiset kisat alkavat tiistaina.

Kilpailuissa pelataan ensin lyöntipelikarsinta ja sen jälkeen reikäpelejä. Voittaja on selvillä lauantaina.

EM-kisojen 2010 avajaisissa Antti Peltoniemi, Jan Vapaavuori ja Mika Walkamo

Lyöntipelin SM-ilpailut Kotkassa

SM-lyöntipelikilpailut ovat tänä vuonna Kotkan Mussalon haastavalla ja huippukuntoisella kentällä 16.-19.7.2014.

Kymen Golf täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja kilpailu kuuluu juhlavuoden tapahtumiin.