Golfkausi 2009

Kausi oli ammattilaiskisojen vuosi

Naiset tekivät historiaa Talissa

Mitä jäi kaudelta 2008 mieleen? Tietysti Minea Blomqvistin ja Ursula Wikströmin upea taistelu voitosta Finnair Masterssissa Talissa. Tuo taistelu huipentui viimeiselle viheriöllle, jossa molemmat tekivät birdiet ja Minea voitti hyvän ystävänsä lyönnillä. Kaikki paikalla olleet varmaan muistavat tuon tunteikkaan palkintojenjaon pitkään.u

Kilpailua johti alusta alkaen Joachim Altonen (Kuva:Oikealla Joachim Altosen voittotuuletus. © Kai Kilappa), mutta päätöskierroksella Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen nousi jo johtoon upealla pelillään, joka sisälsi mm. eaglen. Viimeiselle väylälle lähdettiin Mikael Salmisen johtaessa yhdellä lyönnillä. Salmisen avaus oli hyvin väylällä ja Altosen avus meni oikealle pahaan raffiin. Altonen pääsi kuitenkin raffista viheriön yli takabunkkeriin ja Salminen tuli viheriön eteen. Salminen otti kuitenkin kolme puttia ja Altonen upotti hyvän hiekkalyönnin jälkeen kolmemetrisen par-puttinsa ja niin lähdettiin uusintaan.

Ensimmäinen uusintareikä oli 18 ja se tasattiin pareilla. Toinen karsintareikä oli 10. väylä, par 5. Molempien avaukset olivat hyvät ja toiset lyönnit lähtivät viheriölle. Molemmat joutuivat chippaamaan ja paremman chippinsä ansiosta Joachim Altonen pystyi birdieen ja se ratkaisi voiton Altoselle.

Miehet kilpailivat Challenge Tourilla

Kauden miesten ammattilaisgolfin huippuhetki oli Lohjalla pelattu SK Golf Challenge. Sedu Koskisen joukot olivat järjestäneet huippukilpailun todella lyhyessä ajassa. Mukana olivat kaikki Suomen huiput Mikko Ilosen johdolla. Upeat kilpailut kaikken kaikkiaan olivat koko ajan osaavan SK Festivalsin henkilökunnan ja Lars Sonckin hallussa.

u

SM-kilpailut käytiin Talmassa upeassa säässä ja mestariksi nousi Kalle Samooja. Tapio Pulkkanen pelasi itsensä kolmanneksi ja toi itsensä suuren yleisön tietouteen.

Vuoden PGA mestari oli Markus Ervasti. Seuroista Viipurin Golf Lappeenrannasta, Suomen toiseksi vanhin golfseura täytti 70 vuotta ja Finnish Amateurin voitto meni miehissä myös Kalle Samoojalle ja naisissa voiton otti Mirea Prat Espanjasta.